WordPress weboldal karbantartásának fontossága

A WordPress karbantartási szolgáltatás nem más, mint a webhelyed gondos felügyelete. A webhely karbantartása felelős az online jelenlét teljesítményéért, biztonságáért és megjelenéséért. Egy weboldal zökkenőmentes működésének eredménye pedig nem más, mint az elégedett ügyfél.

Betöltési idő

A mai rohanó világban az emberek egyre türelmetlenebbek és egy lassú weboldal igencsak elriasztja őket. Gondoltad volna, hogy a felhasználók többsége visszalép egy olyan weboldalról, amely betöltési sebessége több, mint 3 másodpercet vesz igénybe?! Ha az internet sebessége és a tárhelyszolgáltató megfelelő, akkor ez bizony nem fordulhat elő. Miért fontos ez? A karbantartás folyamán hónapról-hónapra gondosan felügyelek a sebességoptimalizálásra, hogy webhelyed mindenkor megfelelően működjön. A betöltési idő csökkentése tehát biztosítja, hogy a visszafordulási arány minimális legyen.

A Google mindent lát

A Google egy elképesztően összetett és bonyolult rendszer, ami folyamatosan frissül és már-már megfejthetetlen algoritmusokkal bombázza, az erre specializálódott szakembereket. A rendszere azt is látja, hogy hányan fordultak vissza az oldaladról és mindezt bizony „fekete pontként” jegyzi fel magának, amely a kereső rangsorolási tényezőinél nem egy pozitív tényező.

Biztonság

Hacker támadás. Ugye mennyire rosszul hangzik?! Sajnos manapság mindenhol ott vannak, adatokat és információkat lopnak és a megfelelő biztonság nélkül, akár Te is áldozat lehetsz. A hacker támadás bizony nem a WordPress oldalak egyedi kiváltsága, minden weboldal szoftvernél jelen vannak. Az elhanyagolt oldalakra beférkőznek és észrevétlenül illegális oldalakra mutató linkeket helyeznek el a kódolásban, esetleg kéretlen levelek mennek ki az ügyfélnek, vírust helyeznek el, mely megfertőzi a számítógépeket. Különböző biztonsági intézkedésekkel azonban webhelyed, esetlegesen ügyfeleid adatait jó kezekben tudhatod. Weboldalad teljes körű biztonsági mentése sokszor felesleges időtöltésnek tűnhet, ám amikor szükség van rá, bizony hetek munkáját visszahozhatjuk percek alatt. Néha a technológia összeomlik, viszont a megoldás meglehetősen egyszerű. Biztonsági másolat készítése a webhelyről. A tartalom, a képek, az elrendezés és a webhely szerkezete. Ezek mind olyan dolgok, amelyek letölthetőek és tárolhatóak, ha valami történik. Rendszeresen biztonsági mentéseket kell készíteni weboldalad tartalmáról és az adatbázisról, hogy a webhely minden változása és kiegészítése rögzüljön.

Frissítések

A WordPress frissítésével kapcsolatos ismeretek elengedhetetlenek a jól karbantartott WordPress webhely létrehozásához. Sok minden megtörténhet egy téma, bővítmény új verzióinak megjelenésekor. A karbantartást végző szakember, előre tudja és várja a frissítések megjelenését. A frissítésekkel járó esetleges hibákat javítja, ezzel biztosítva a weboldal megfelelő működését.

Meg tudod csinálni magad?

Nekilátsz az autód szerelésének úgy, hogy nincs hozzá megfelelő tudásod, esetleg képesítésed? Ugye, hogy nem! Meg lehet próbálni és meg lehet tanulni, de egy vállalkozás menedzselése mellett bizony időigényes plusz feladat. Az átlagos internethasználónak magának kell elvégeznie a karbantartások nagy részét. A kérdés inkább az, hogy mi értékes számodra? Szeretnél időt szánni a webes tervezés és karbantartás kutatására, vagy inkább ezt az időt a vállalkozásodra fordítanád? Ha nem szeretnél további pénzt áldozni weboldalad frissességére vagy elhanyagolod, akkor bizony számolnod kell vele, hogy egy idő után belassul, hacker támadások célpontjává válik, majd egy idő után használhatatlan lesz.

WordPress karbantartás tartalma

Minden hónapban az alábbi munkák elvégzését tartalmazza:

1. A biztonsági mentés készítése a teljes weboldalról – Letöltés – Tárolás merevlemezen
2. WordPress szoftver, bővítmények és prémium sablon frissítése mindig a legújabb verziókra
3. Havonta legfeljebb 3 óra honlapfejlesztési munka (tartalomfeltöltés, menübeállítás, képcserék stb.)

Hasonló cikkek